Sökes: Projektledare som kan driva större kundprojekt

Tickster arbetar med allt större arrangörer och förstärker positionen i befintliga marknadssegment. Vi kommer inom en överskådlig framtid etablera oss på allvar på nya marknader och behöver därför förstärka vår leverans- och supportorganisation med fler projektledare.

Om Tickster

En gång för inte allt för länge sedan var Tickster festival­­arrangörernas lilla uppstickar­­favorit – idag har vi utvecklats till att bli det största svenska biljett- ­och kassa­systemet med 4 000 arran­görer som kunder och vi säljer en biljett var femte sekund.

#Biljettenärbarabörjan… och därefter sker en mängd transaktioner i Ticksters kassa­system. Bar­försäljning, bords­boknings­­system för dinner­shows, mobila beställningar, betalningar och en mängd andra funktioner. Allt framtaget för att våra arrangörer helt enkelt ska kunna hantera all sin försäljning och evenemangs­hantering i ett och samma system.

Om rollen

När en ny SHL-klubb eller ett stort konserthus ska börja använda Tickster för all sin försäljning - både online och på plats - då är det du som projektleder övergången och uppstarten av detta.

Som kundprojektledare har du gedigen kunskap om Ticksters system, produkter och tjänster. Du lär känna kundens verksamhet, behov och prioriteringar, samt identifierar nya möjligheter för kunden att vidareutveckla sin verksamhet tillsammans med Tickster.

I samråd med kunden identifierar du och övriga i projektteamet bland annat:

 • Vad som ska säljas och hur
  Olika typer av biljetter, restaurangerbjudanden, paketlösningar, kampanjerbjudanden, säsongskort, fysiska varor.

 • Hur många kassaenheter behövs för försäljning på plats?
  Sortiment och upplägg på olika försäljningsställen - restauranger, barer, kiosker, butiker.

 • Vilken hårdvara behövs och vilka krav ställs på IT-infrastrukturen?

 • Grafisk design av webbshoppar, biljetter, plastkort, kampanjer.

 • Vilka behov har ekonomiavdelningen och hur ska rapporter och bokföringsunderlag konfigureras för att bäst möta deras behov?

 • Vad finns för behov och önskemål finns kring försäljningsstatistik, rapporter och dataanalys?

 • Behov och möjligheter för integration med andra system med hjälp av Ticksters API:er, tex med befintligt CRM-system.

 • Hur kundens olika avdelningar ska utbildas och involveras.

Projektaktiviteter definieras, resurssätts och tidplan skapas, där du säkerställer att projektet fortlöper enligt plan. Du håller järnkoll på status/risker och håller relevanta intressenter uppdaterade. 

Du agerar spindeln i nätet och har ett tätt samarbete med kunden såväl som med andra avdelningar inom Tickster såsom:

 • Kundansvarig på Säljavdelningen.

 • System Support - som hanterar support till alla arrangörer - hålls kontinuerligt involverade, och tekniska experter från System Support är troligen resurser i de projekt du leder.

 • Avdelningen för Lager & Logistik för leverans av den utrustning som krävs.

 • Utvecklings­avdelningen - som projektledare är du en naturlig länk mellan kunden och våra utvecklare.

 • Biljettsupporten - som behöver förstå arrangörens upplägg och erbjudande för att kunna ge bästa möjliga service.

 • Ledning och styrgrupper - till vilka du rapporterar status, risker osv.

Det kommer att vara av mycket stor vikt att du snabbt tillskansar dig en djup förståelse för hur Ticksters system fungerar och själv kan bidra genom att leverera i projekten. Du driver flera projekt samtidigt, beroende på storleken och komplexiteten i varje leverans.

Är du redo att kavla upp ärmarna och ha riktigt kul på jobbet med fantastiska kollegor och kunder? Kontakta oss i så fall på jobb@tickster.com. Vi söker personal både till Göteborg och Arvika.

För arrangörer. Av arrangörer.

Vårt arv av att själva anordna festivaler lever kvar i oss än idag – vi har upplevelser och service i vårt DNA. Därför är vi noggranna med att värna om att det ska vara kul att jobba på Tickster och att det inte enbart beror på att vi utvecklar bra produkter och har nöjda kunder – det börjar med kollegorna. Kanske är det rentav den viktigaste anledningen till att vi trivs och gillar att gå till jobbet; vi är stolta över vår hjälpsamma sam­arbets­­kultur och över varandras kunskaper och erfaren­heter.

En stor del av vår utveckling görs tillsammans med våra kunder. De vet bäst hur deras vardag ser ut och hur den förändras. Då vill vi hänga med. Men självklart är en en stor del av vår utveckling också triggad av vårt eget innoverande. Kontinuerlig produkt­utveckling och kontinuerliga förbättringar är en självklarhet för oss på Tickster!

Tickster Professional Services

Tickster Professional Services är avdelningen som hanterar Ticksters samtliga support- och leverans­erbjudanden gentemot våra arrangörer och biljett­köpare. De ingående teamen jobbar med allt från biljett- och system­support, dokumentation och utbildning till projekt­ledning och på-plats-leverans av utrustning.