Sökes: Personal till System Support

Tickster arbetar med allt större arrangörer och förstärker positionen i befintliga marknadssegment. Vi kommer inom en överskådlig framtid etablera oss på allvar på nya marknader och behöver därför förstärka vår avdelning för arrangörssupport med fler medarbetare.

Om Tickster

En gång för inte allt för länge sedan var Tickster festival­­arrangörernas lilla uppstickar­­favorit – idag har vi utvecklats till att bli det största svenska biljett- ­och kassa­systemet med 4 000 arran­görer som kunder och vi säljer en biljett var femte sekund.

#Biljettenärbarabörjan… och därefter sker en mängd transaktioner i Ticksters kassa­system. Bar­försäljning, bords­boknings­­system för dinner­shows, mobila beställningar, betalningar och en mängd andra funktioner. Allt framtaget för att våra arrangörer helt enkelt ska kunna hantera all sin försäljning och evenemangs­hantering i ett och samma system.

Om rollen

Som medarbetare på System Support har du en gedigen kunskap om Ticksters system, produkter och tjänster. Det är till dig arrangörerna vänder sig till när de har frågor kring systemet.

Du vägleder kunder i systemet, ger råd, samt ägnar dig åt teknisk felsökning och problemlösning. Kanske hjälper du en festival att lägga upp sin biljettförsäljning, eller en hockeyklubb att skapa sin arenalayout, felsöker en diff i en ekonomirapport, eller felsöker nätverksproblem på en kassa som en arrangör hyrt för sin barförsäljning.

Noggrannhet är viktigt i jobbet, så du har ett sinne för detaljer. När ett evenemang läggs upp till försäljning missar du inga detaljer eller inställningar och du kan vända och vrida på en rapport i Excel för att identifiera varför siffror inte går ihop.

Du pratar (eller chattar/videosamtalar via Slack) en massa med dina kollegor, resonerar, ber om synpunkter eller ger råd.

Du samarbetar med utvecklingsavdelningen kring buggar, testning och funktionalitet som behöver adresseras. Du medverkar i både stora och små kundprojekt och vägleder nya arrangörer igång med Tickster.

Du håller utbildningar för nya och befintliga arrangörer, i huvudsak på distans men ibland på plats hos kunden.

Kanske skriver du då och då en SQL-fråga, för att få ut specifik information ur databasen som behövs för att svara på en udda frågeställning.

Ibland åker du ut till kunder och evenemang för att hjälpa till med att etablera entréer, kassalösningar och stötta dem under evenemangets gång.

Låter det intressant att jobba på Tickster System Support? Kontakta oss på jobb@tickster.com.
Vi söker personal både till Göteborg och Arvika.

För arrangörer. Av arrangörer.

Vårt arv av att själva anordna festivaler lever kvar i oss än idag – vi har upplevelser och service i vårt DNA. Därför är vi noggranna med att värna om att det ska vara kul att jobba på Tickster och att det inte enbart beror på att vi utvecklar bra produkter och har nöjda kunder – det börjar med kollegorna. Kanske är det rentav den viktigaste anledningen till att vi trivs och gillar att gå till jobbet; vi är stolta över vår hjälpsamma sam­arbets­­kultur och över varandras kunskaper och erfaren­heter.

En stor del av vår utveckling görs tillsammans med våra kunder. De vet bäst hur deras vardag ser ut och hur den förändras. Då vill vi hänga med. Men självklart är en en stor del av vår utveckling också triggad av vårt eget innoverande. Kontinuerlig produkt­utveckling och kontinuerliga förbättringar är en självklarhet för oss på Tickster!

Tickster Professional Services

Tickster Professional Services är avdelningen som hanterar Ticksters samtliga support- och leverans­erbjudanden gentemot våra arrangörer och biljett­köpare. De ingående teamen jobbar med allt från biljett- och system­support, dokumentation och utbildning till projekt­ledning och på-plats-leverans av utrustning.