Jobba på Tickster Development

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Sveriges mest omtyckta biljettsystem.

Born in Arvika.

En gång för inte allt för länge sedan var vi festival­­arrangörernas lilla uppstickar­­favorit – i dag har vi utvecklats till att bli det största svenska biljett- ­och kassa­systemet med 4 000 arran­görer som kunder och vi säljer en biljett var femte sekund.

Vi är naturligtvis kvar i Arvika men finns också i centrala Göteborg.

#biljettenärbarabörjan

…och därefter sker en mängd transaktioner i den del av Tickster som är betecknad som ett kassa­system. Bar­försäljning, bords­boknings­­system för dinner­shows, mobila beställningar, betalningar och en mängd andra funktioner. Allt framtaget för att våra arrangörer helt enkelt ska kunna hantera all sin försäljning och evenemangs­hantering i ett och samma system.

Vi har fortfarande kvar vår arrangörs­­själ i form av vår jordnära kundservice. Vi hjälper fortfarande till på plats när det behövs teknisk assistans. Och vi utvecklar fortfarande Tickster för att möta nya krav och önskemål från branschen, våra kunder – och inte minst oss kollegor.

För arrangörer. Av arrangörer.

Vårt arv av att själva anordna festivaler lever kvar i oss än idag – vi har upplevelser och service i vårt DNA. Därför är vi noggranna med att värna om att det ska vara kul att jobba på Tickster och att det inte enbart beror på att vi utvecklar bra produkter och har nöjda kunder – det börjar med kollegorna. Kanske är det rentav den viktigaste anledningen till att vi trivs och gillar att gå till jobbet; vi är stolta över vår hjälpsamma sam­arbets­­kultur och över varandras kunskaper och erfaren­heter.

En stor del av vår utveckling görs tillsammans med våra kunder. De vet bäst hur deras vardag ser ut och hur den förändras. Då vill vi hänga med. Men självklart är en en stor del av vår utveckling också triggad av vårt eget innoverande. Kontinuerlig produkt­utveckling och kontinuerliga förbättringar är en självklarhet för oss på Tickster!

Eat your own dog food!

Har du nån gång känt av konsult­branschens hets kring tidsrapport­erade kvartar för att möta en tajt projekt­budget, så kommer du uppleva Tickster som mer gôtt jobb och mindre overhead.

Eftersom våra egna kollegor som jobbar med kundsupport själva använder det mesta vi utvecklare skapar, så är användar­upplevelsen alltid ett självklart fokus.

Det känns liksom bäst i magen när man gör saker som både kunderna och kollegorna upp­skattar.

Livet utanför

Till skillnad från livet på en tech-startup så månar vi om att du faktiskt går hem också; att du har ett liv utanför jobbet.

Hur hängiven jobbet man än är (och det är vi många som är på Tickster) så mår ingen bra av en tärande övertidskultur. Vi lägger därför inte våra egna konferenser på fredag–lördag–söndag utan gör allt jobbrelaterat på arbetstid.

Sen är det helt upp till dig om du ägnar fritiden åt att brygga öl, spela musik, cykla i skogen, gå ut med hunden, åka till simskolan med barnen…

Det var lite om oss. Låter det som nåt för dig?

Just nu söker vi: En person som är kul att arbeta tillsammans med.

Du har definitivt jobbat med (eller varit projektledare för) kvali­ficerad mjukvaru­­utveckling eller -testning men måste inte nödvändigtvis ha jobbat med precis det vi håller på med.

Du har viljan och förmågan att lära dig snabbt (och hojtar när något känns oklart) – och du kan detta med att kommunicera.

Vi som utvecklar Tickster har bred kompetens och vi tror att det gäller dig också. Du har kanske nåt specialistområde vi saknar och du delar uppfattningen att det är ett starkt lag som är det viktiga.

Vår vardag handlar om att lära nytt, att sätta sig in i komplexa sam­man­hang och lösa ut­manande problem. Och att tillsammans bygga Sveriges mest omtyckta biljettsystem.

Hur ser din arbetsdag på Tickster ut?

Lite beroende på vad du har för bak­grund och special­intressen kommer du troligen ingå i ett eller flera team där du tillsammans med övriga kollegor jobbar igenom hela projekt­cykeln. Från att bryta ner behov och funktioner, via iterationer och test, till att slutligen se till att det som byggs går ut i produktion.

Vi jobbar med jämförelsevis liten administrativ overhead, vi har möten för att de behövs och ger värde – inte för syns skull. Det innebär att du kan spendera en stor del av dagen i Visual Studio (vi jobbar framförallt med .NET/C#/SQL).

Du pratar (eller chattar/video­samtalar via Slack/Meet) en massa med kollegor, resonerar, ber om synpunkter eller ger råd. Förmodligen reviewar du en eller ett par PR på Github och ger feedback.

Du hinner nog också snacka med till exempel System Support (som är i kontakt med och hjälper arrangörerna) för att höra hur de ser på den feature du jobbar med. Kanske ger du dig in i Jira (Next-gen) för att ta fram rela­terade eller närliggande issues, eller i vårt exception­hanterings­system – allt för att få en bra bild av vad som är värt att tänka på när du löser pro­blemet du jobbar på.

Har du läst ända hit kanske vi åtminstone borde hålla kontakten..?

Contact us…