Svensk support

Vi är inte det största biljettföretaget, men det sägs att vi är det vänligaste och mest passionerade. Vår kundtjänst och arrangörssupport är en stor anledning till detta smickrande omdöme.

Tickster stöttar såväl biljettköpare som arrangörer – via chat, e-post och telefon – genom vårt eget Help Center. Där finns även information om hur man får fatt på borttappade biljetter, löser problem med att hitta inloggningsuppgifter, publicerar evenemang, och så vidare.

Vår supportorganisation är uppdelad på två team:

Ticket Support är en förlängning av kundens egen organisation och kan hjälpa till med köp, bokningar och uppgraderingar via chatt, e-post och telefon. Vi kan även svara på övriga frågor som rör våra arrangörers verksamhet med en kundnöjdhet långt över branschsnittet.

System Support har en gedigen kunskap om Ticksters system, produkter och tjänster. Hit vänder sig våra kunder för att komma igång med systemet och få svar på frågor om allt från hur man skapar sitt första evenemang till vilken rapport som passar bäst för ett visst ändamål.