Tickster – Först ut i Sverige med integrerade vaccinationsbevis

23 november 2021 av Fredrick Berntsson

Tickster blir det första biljettsystemet i Sverige att integrera vaccinationsbevis för enklare hantering vid inpassering i egna system.

Tickster kan meddela att vi har integrerat scanningen av vaccinationsbevis i entrésystemet BoxPoint Mobile, som idag används av tusentals arrangörer inom sport, kultur och mässor runt om i Sverige. Appen finns för både Android och iOS.

I veckan meddelade regeringen och FHM att man avser att införa krav på vaccinationsbevis för att få delta i allmänna sammankomster. Vi har under hösten förberett för detta och kan nu meddela att BoxPoint Mobile är förberett för stöd för scanning av vaccinationsbevis till den 1 december.

Vi vill förtydliga att denna funktionalitet adderas först när regeringens och FHM:s slutgiltiga beslut kommer, vilket väntas ske innan den 1 december. Därefter kommer applikationen att fungera precis som vanligt – utan att ni behöver uppdatera applikationen i mobilen.

– Vi har redan märkt av en viss oro från våra arrangörer kring hur vaccinationsbevis skall hanteras rent praktiskt vid entréer och insläpp. I den här typen av situationer är det extra härligt att ha ett stort team med duktiga utvecklare på plats här i Sverige. Vi har förberett oss för detta under hösten och efter gårdagens besked känns det bra att snabbt kunna serva våra arrangörer och marknaden med en integrerad och smidig scanningsfunktion; som både sparar tid och pengar men som faktiskt också höjer säkerheten vid ett evenemang, säger Johan Skogsberg, försäljningschef.

Läs pressmeddelande: Tickster – Först ut i Sverige med integrerade vaccinationsbevis
Läs mer om Tips gällande hantering av vaccinationsbevis

Kontakta oss…